search

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ    18/6/2024

                          

Ουσιαστικές παρεμβάσεις για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της περιφέρειας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ στη Λέσβο. Αντικείμενο των παρεμβάσεων σε θεσμικούς φορείς όπως οι Δήμοι και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, ήταν να τονιστεί ο ρόλος των επαγγελματιών συντακτών για την προώθηση των σημαντικών τοπικών ζητημάτων και η υπευθυνότητα με την οποία λειτουργούν στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ ζήτησαν από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδη να διευκολύνονται οι συνάδελφοι  στο δύσκολο έργο που επιτελούν και να μην δημιουργούνται προσκόμματα από εντολοδόχους ακραίων δημοσιογραφικών εκφάνσεων.

Στις συζητήσεις με τους Δημάρχους Μυτιλήνης κ. Παναγιώτη Χριστόφα και Δυτικής Λέσβου κ.Ταξιάρχη Βέρρο επισημάνθηκε ότι η ΕΣΗΕΠΗΝ επιδιώκει την εξωστρέφεια και δεν περιορίζεται στα αμιγώς συντεχνιακά της καθήκοντα. Ως πνευματικό σωματείο η ΕΣΗΕΠΗΝ επιδιώκει πάντα την γενικότερη πολιτιστική ανέλιξη και για το λόγο αυτό προτάθηκε και συμφωνήθηκε η ευρύτερη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού με δράσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και πολύωρη υπήρξε η συνάντηση με τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, στη φιλόξενη αίθουσα της Π.Ε.Δ στη Μυτιλήνη. Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τις γενικότερες διεκδικήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της περιφέρειας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Για όλα τα θέματα υπήρξε αμοιβαία κατανόηση.

Την αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ αποτελούσαν οι πρόεδροι  Κυρ. Κορτέσης, Θαν. Μπαμπανέβας, ο  γεν. γραμματέας του ΤΕΑΣ Κώστας Θεοδωρόπουλος, ενώ παρίστατο η εργασιακή εκπρόσωπος στη Μυτιλήνη Μαρίνα Πολλάτου.

 

       Για το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Κυριάκος Κορτέσης                            Γιώργος Καρβουνιάρης

Για το ΔΣ του ΤΕΑΣ

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Θανάσης Μπαμπανέβας                   Κώστας Θεοδωρόπουλος